Встановлення телеграфного зв’язку між Новою Зеландією й Австралією та його вплив на новозеландські ЗМІ (на прикладі The Evening Post 1874-1878 рр.)

Loading...
Thumbnail Image
Date
2022
Authors
Петренко, Марія
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Кваліфікаційна робота є дослідженням новозеландських ЗМІ до та після прокладення Австралійського телеграфного кабелю, який надав Новій Зеландії прямий доступ до новин острівної Великої Британії та Європи. Робота присвячена висвітленню впливу нової лінії комунікації на подання інформації про міжнародні новини у локальному виданні колонії та формуванню нового дискурсу у газеті як повноправного члена світової спільноти. Для розкриття теми було залучено випуски газети м. Веллінгтон "Evening Post", пресу Нової Зеландії та Австралії й історіографію, яка дотична до тематики. У першому розділі роботи досліджено процес прокладення Австралійського телеграфного кабелю, зокрема через висвітлення у "Evening Post", та місце телеграфних новин у повідомленнях газети про прокладення нової лінії зв’язку. У другому розділі проведено контент-аналіз вибірки газет "Evening Post": визначено зміни у структурі випусків після прокладення кабелю, швидкості доступу до інформації про міжнародні події та методи комунікації про них.
Description
Keywords
телеграфний зв’язок, Нова Зеландія, Австралія, газета "Evening Post", прокладення нової лінії зв’язку, кабель, бакалаврська робота
Citation