Символіка повісті Валерія Шевчука "Камінна луна"

Loading...
Thumbnail Image
Date
2021
Authors
Масенко, Лариса
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
В ідейно-смисловій і художній структурі творів Валерія Шевчука велика роль належить символові. У художній текст письменника органічно входять і традиційні національні символи, витоки яких ведуть до фольклору та староукраїнської літератури, й універсальні символи світового мистецтва, і засоби символізації, властиві новітній західноєвропейській прозі. На основі відомої національної й універсальної художньої символіки він створив власну оригінальну систему символів, яка пронизує кожен його окремий твір і водночас співвідноситься з усією художньою цілісністю, яку становить проза письменника. Для аналізу ідейно-смислової значущості алегорій і символів у творчості В. Шевчука ми обрали його повість "Камінна луна".
Description
Keywords
Валерій Шевчук, "Камінна луна", художня цілісність, мотив "вужа", ідея єдності, універсальна модель розпаду внутрішнього "я", мотив роздвоєності, художній символ, стаття
Citation
Масенко Л. Т. Символіка повісті Валерія Шевчука "Камінна луна" / Лариса Масенко // Бібліотечка "Дивослова". - 2021. - № 6. - С. 53-56.