"Філософська думка". Живий дух спілкування

Loading...
Thumbnail Image
Date
2021
Authors
Зборовська, Ксенія
Сігов, Костянтин
Вяткіна, Н.
Малахов, В.
Іщенко, Юрій
Паніотто, Володимир
Чурлов, М.
Головаха, Євген
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Коли йдеться про багатолітню історію Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України, неможливо не сказати про видання цього Інституту — нашу "Філософську думку", яка впродовж десятиліть змінювала філософський ландшафт нашої країни. У цьому невеликому матеріалі я вирішила при ділити увагу свідченням про дуже цікавий і неймовірно насичений період життя як журналу, так і нашої країни — період 80-х та 90-х років, коли все перебувало у процесі відродження, коли мрії сягали небувалих вершин, а всі нечувані доти проєкти здавалися цілком здійсненними. Саме в той час журнал дістав назву "Філософська і соціологічна думка", що відображало залученість журналу як до важливих соціологічних розвідок, які набирали обертів в Інституті соціології НАН України, так і до соціального життя країни, в якому представники редакції та автори журналу брали активну участь. Саме ці люди створювали видавництва, університети, засновували політичні гуртки, робили перші переклади і класичних, і сучасних всесвітньовідомих філософів та налагоджували зв’язки з діаспорою. Саме ці автори обстоювали гідність української філософської і соціологічної думки, виводячи її на міжнародний рівень, і їхнім здобуткам ми завдячуємо тим, що "Філософська думка" має міцний фундамент для подальшого зростання та освоєння нових горизонтів співпраці.
Description
Keywords
"Філософська думка", редакційна рада, журнальні публікації, видавнича діяльність в Україні, редакція, наукові журнали, редакційна політика, стаття
Citation
"Філософська думка". Живий дух спілкування / К. Зборовська (укладач), К. Сігов, Н. Вяткіна, В. Малахов, Ю. Іщенко, В. Паніотто, М. Чурлов, Є. Головаха // Філософська думка. - 2021. - № 4. - С. 126-141.