Державна підтримка активності в період пандемії КОВІД-19: регіональний вимір

Loading...
Thumbnail Image
Date
2021
Authors
Бураковський, Ігор
Юхименко, Станіслав
Коссе, Ірина
Кравчук, Віталій
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
На відміну від "традиційних" економічних криз, пандемія КОВІД-19 є природним явищем, що зумовило масштабні негативні соціально-економічні наслідки для всіх країн світу. Наразі триває активна дискусія щодо наслідків кризи для української економіки в цілому, оптимального шляху майбутнього виходу з карантину та заходів економічної та соціальної політики, необхідних для відновлення економіки. Але цій дискусії серйозно бракує регіональному виміру. Зважаючи на це, у цій роботі зроблено спробу на основі міжнародного та українського досвіду охарактеризувати можливості місцевої влади підтримати економічну активність у період карантину та інструменти такої підтримки. Відповідні статистичні дані представлені в розрізі макрорегіонів (Схід, Південь, Захід, Центр), тоді як інформація про заходи з підтримки економіки - на рівні міст та селищ.
Description
Keywords
пандемія, карантин, підтримка економічної активності, економічні наслідки для бізнесу, місцева влада, негативні соціально-економічні наслідки, аналітична доповідь
Citation
Державна підтримка активності в період пандемії КОВІД-19: регіональний вимір : аналітична доповідь / І. Бураковський, С. Юхименко, І. Коссе, В. Кравчук. - Київ : Інститут економічних досліджень та політичних консультацій, 2021. - 74 с. : іл.