121 Інженерія програмного забезпечення

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 3 of 3
  • Item
    Триаметр зв’язних графів
    (2022) Гак, Артем; Козеренко, Сергій
    У цій курсовій роботі ми продовжуємо дослідження триаметра. Компонуємо результати попередників. Також наводимо власне просте доведення доповнення діаметральної пари до триаметральної трійки для дерев, без використання умови 4-точок. Також наведені алгоритми знаходження триаметра, в цьому полягає наукова новизна. Запропоновано швидкий аглгоритм для дерев. За допомогою нього можна знайти триаметр за три обхода графа. Алгоритм вбудований у звичайний BFS та походу рахує відстані. Потім завдяки доведеній Теоремі 3.1 про, те що діаметральну пару можна доповнити до триаметральної трійки знаходить третя вершина серед листків дерева. Має часову складність O(V).
  • Item
    Триаметр зв’язних графiв
    (2022) Гак, Артем; Козеренко, Сергій
    Мета роботи полягає в дослiдженi триаметра, зокрема в отриманнi верхнiх та нижнiх оцiнок триаметра в термiнах рiзних графовим параметрiв. Окремо розглядаються оцiнки триаметра дерев в термiнах кiлькостi вершин та висячих. А також залежностi дiаметру на триаметра для дерев та графiв блокiв.
  • Item
    Графи перетинів
    (2021) Гак, Артем; Козеренко, Сергій
    Мета роботи полягає у дослідженні графів перетинів, зокрема чотирьох класів:графів блоків, реберних графів, графів клік, графів клік та хордальних графів.