Коротка дистанція свободи: причини і наслідки кольорових революцій у пострадянському світі

Loading...
Thumbnail Image
Date
2012-07-01
Authors
Мінаков, Михайло
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Критика
Abstract
У цій статті автор розглядає причини та наслідки "кольорових революцій" у Грузії, Україні та Киргизстані, а також реакції на ці події в сусідніх країнах. Також автор порівнює причини з середньо-терміновими наслідками "революцій" як у окремих країнах? так і для регіону в цілому. Висновок автора полягає в тому, що "кольорові революції" не призвели до виконання "революційних" обіцянок, зупинивши лише на короткий час сповзання пострадянських націй до авторитаризму.
Description
In this article, author reviews causes and consequences of the color revolutions in the post-Soviet countries. Author compares causes with the mid-term results of socio-economic development in Georgia, Ukraine and Kyrgyzstan. Author concludes that 'color revolutions' did not lead to implementation of the revolutionary promises; they only delayed the move of revolutionary countries to post-Soviet authoritarianism.
Keywords
кольорові революції, Грузія, Україна, Киргизстан, пострадянський авторитаризм, color revolutions, post-Soviet political regimes, authoritarianism, стаття
Citation
Мінаков М. А. Коротка дистанція свободи: причини і наслідки кольорових революцій у пострадянському світі // Критика. - 2012. - № 7-8. - С. 2-7.