У пошуках тлумачень радянського минулого: повсякденні практики і виклики людини та соціуму : (огляд Міжнародної наукової конференції молодих дослідників "Досліджуючи минуле. Радянське повсякдення: дослідницькі підходи, джерела, теми")

Loading...
Thumbnail Image
Date
2021
Authors
Ящук, Євген
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Дослідники різних поколінь постійно шукають нові підходи, щоб пояснити неоднозначність радянської епохи та зрозуміти явище радянського. Складний та багатоманітний досвід життя, виживання та пристосування людини з СРСР посідає особливе місце у розвідках науковців. У спробах зрозуміти "минуле, що переслідує" вони залучають нові джерела та розширюють тематичні і хронологічні рамці, що, відповідно, створює численні методологічні та предметні виклики для дослідника. Однак якісне обговорення у фаховому колі допомагає розв’язати проблемні питання і знайти ідеї для подальших розвідок. Завдяки зусиллям завідувачки кафедри історії НаУКМА Наталії Шліхти та викладачки кафедри Оксани Клименко молоді дослідники змогли поділитися власними напрацюваннями у царині радянського повсякдення під час чергової міжнародної конференції "Досліджуючи минуле. Радянське повсякдення: дослідницькі підходи, джерела, теми". Захід проводили в онлайн-форматі 19 і 20 березня 2021 р. за технічної підтримки Центру електронної освіти НаУКМА
Description
Keywords
радянське минуле, наукова конференція, кафедра історії, огляд
Citation
Ящук Є. Р. У пошуках тлумачень радянського минулого: повсякденні практики і виклики людини та соціуму : (огляд Міжнародної наукової конференції молодих дослідників "Досліджуючи минуле. Радянське повсякдення: дослідницькі підходи, джерела, теми") / Ящук Є. Р. // Наукові записки НаУКМА. Історичні науки. - 2021. - Т. 4. - С. 119-121.
Collections