Основи національної безпеки. Силабус навчальної дисципліни для бакалаврів НаУКМА

Loading...
Thumbnail Image
Date
2021
Authors
Бібік, Дмитро
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Розглядаються питання, що стосуються досягнення головної цілі Стратегії національної безпеки України, а саме, реалізація прямої норми Конституцій України: "Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека - найвища соціальна цінність в Україні". Навчальна дисципліна спрямована на вивчення сутності цінностей та національних інтересів українського народу, набуття знань і умінь для дослідження проблем забезпечення національної безпеки держави, її внутрішньополітичних та зовнішньополітичних чинників і їх взаємозв’язку в контексті глобалізації, основ вироблення державної політики в сфері забезпечення оборони і безпеки. Основними завданнями навчальної дисципліни є набуття теоретичних знань та практичних навичок щодо складових елементів системи забезпечення національної безпеки держави, її суб’єктів та об’єктів, критеріїв визначення найважливіших сфер життєдіяльності держави та суспільства, навчання виявленню викликів та ризиків, ідентифікації загроз та підходів до їх нейтралізації. Курс спрямований на поглиблення знань, умінь і цінностей, що визначені вивченням обов’язкових навчальних дисциплін "Основи філософії демократичного врядування", "Вступ до суспільного врядування", "Теорія та історія управління та самоврядування", "Підготовка та прийняття владних рішень", "Національна економіка та антикризове управління", орієнтований на вдосконалення компетентностей, які визначені стандартом спеціальності "Публічне управління та самоврядування", професійними стандартами державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, Стратегією розвитку НаУКМА в частині впровадження елементів проблемно-орієнтованого та неперервного навчання.
Description
Keywords
національна безпека держави, ідентифікація загроз, політична безпека, воєнна безпека, інформаційна безпека, економічна безпека, екологічна безпека, соціальна безпека, навчальний силабус
Citation
Бібік Д. В. Основи національної безпеки. Силабус навчальної дисципліни для бакалаврів НаУКМА. – К.: НаУКМА, 2021. – 22 с.