Правові підходи Європейського Союзу до вирішення проблем охорони та раціонального використання лісів: [препринт]

Loading...
Thumbnail Image
Date
1999
Authors
Непийвода, Василь
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Дослідження процесу формування правових аспектів стратегії Європейського Союзу щодо охорони, раціонального використання та відтворення лісів становить значний інтерес. Передусім цей інтерес зумовлений тим, що згадана стратегія сприяє практичному втіленню принципів сталого розвитку (sustainable development) у лісовому господарстві країн цього об’єднання, яке без перебільшення можна назвати провідним у всесвітньому вимірі. Окрім того, вступ до ЄС розглядається як одна з пріоритетних цілей України на міжнародній арені. Звідси випливає необхідність гармонізації національного законодавства із законодавством Європейського Союзу як однієї з передумов вступу. Зрозуміло, що ця вимога поширюється і на лісове законодавство. А тому видається доцільним провести аналіз відповідних сфер діяльності цього об’єднання. Проте на сьогодні ці питання ще не знайшли належного висвітлення у вітчизняній науковій літературі. Дана стаття є спробою до певної міри заповнити існуючу прогалину.
Description
Keywords
право, Європейський Союз, охорона лісів, раціональне використання лісів, law, European Union, forest protection, sustainable use of forests
Citation
Непийвода В. П. Правові підходи Європейського Союзу до вирішення проблем охорони та раціонального використання лісів / Василь Непийвода // Право України. - 1999. - № 10. - С. 51-53.