Україна як обставина: дискурсивний аналіз називання та обрамлення російсько-українського конфлікту в німецьких науково-аналітичних колах

Loading...
Thumbnail Image
Date
2020
Authors
Зарембо, Катерина
Фахурдінова, Маріанна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
На відміну від низки інших західноєвропейських країн, у Німеччині політичні кола виявляють значний інтерес до російсько- українського конфлікту. Він обумовлений у першу чергу тим, що Німеччина безпосередньо залучена до вреґулювання конфлікту, ще 2014 року увійшовши до Нормандського формату. При цьому, безперечно, в науково-експертних колах експер- тиза з української проблематики є глибшою, а розуміння подій в Україні та навколо неї – нюансованішим. Визначення нюансів ставлення, проблематизації та обрамлення російсько-українського конфлікту в німецькій науковій та аналітичний спільноті і є завданням цього розділу.
Description
Keywords
російсько-український конфлікт, Нормандський формат, німецька аналітика, розділ монографії
Citation
Зарембо К. В. Україна як обставина: дискурсивний аналіз називання та обрамлення російсько-українського конфлікту в німецьких науково-аналітичних колах / Катерина Зарембо, Маріанна Фахурдінова // Інтерпретації російсько-українського конфлікту в західних наукових і експертно-аналітичних працях / за ред. В. Кулика ; Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України. - Київ : ІПіЕНД ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2020. - C. 99-127.