Індивід та соціум у "турбулентну" модерну добу: множинність досвідів, практик і стратегій : (огляд Міжнародної конференції молодих дослідників "Досліджуючи минуле: людина в умовах модерну")

Loading...
Thumbnail Image
Date
2020
Authors
Клименко, Ганна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Цікавість істориків до модерної доби поєднується із критичним ставленням до модернізаційної парадигми та штучності періодизацій у сучасній історіографії. Справді, явище модерну є настільки ж складним і багатогранним, наскільки ж стереотипізованим і схематизованим воно часом виступає у історіографічних розвідках. Розуміння множинності досвідів, практик і стратегій людей модерної доби народжується тоді, коли між дослідниками з найрізноманітнішими зацікавленнями відбуваються обговорення та діалог. Поділитися своїм дослідницьким досвідом, гіпотезами та інтелектуальними викликами молоді науковці мали змогу під час чергової міжнародної конференції кафедри історії НаУКМА "Досліджуючи минуле: людина в умовах модерну", що проходила у Центрі польських та європейських студій імені Єжи Ґедройця 31 січня – 1 лютого 2020 р. Організації цього заходу завдячуємо завідувачці кафедри історії НаУКМА Наталі Шліхті та викладачці кафедри Оксані Клименко.
Description
Keywords
модерна доба, міжнародна конференція, історичний наратив, стаття
Citation
Клименко Г. О. Індивід та соціум у "турбулентну" модерну добу: множинність досвідів, практик і стратегій : (огляд Міжнародної конференції молодих дослідників "Досліджуючи минуле: людина в умовах модерну") / Клименко Г. О. // Наукові записки НаУКМА. Історичні науки. - 2020. - Т. 3. - С. 62-64.
Collections