122 Комп'ютерні науки

Permanent URI for this collection

Освітня програма: "Комп'ютерні науки"

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 20 of 81
  • Item
    Використання квадратичних ядер у згорткових нейронних мережах
    (2021) Мощицький, Микола; Швай, Надія
    Метою роботи є створення навчальної програми для демонстрації використання квадратичних ядер у згорткових нейронних мережах.
  • Item
    Розробка алгоритму автоматичної синхронізації губ та рис обличчя у відеопотоці з аудіо
    (2021) Андронік, Владислав; Бучко, Олена
    This material presents the solution to generate talking face images with the use of deep learning. We conduct the research of existing literature to compose more efficient network design. The final version has additional pre-trained discriminator network to reach superior lip synchronization performance with adversarial training to improve the visual quality of images. We provide comparative analysis and ablation studies which show insights on how different components of the solution affect the result. This approach achieves comparable consistency in lip movements to other solutions in the field, but has higher visual quality.
  • Item
    Методи обрізки нейронних мереж
    (2021) Дубчак, Олександр; Швай, Надія
    У цій роботі були досліджено методи обрізання нейронних мереж, за допомогою яких можна знизити кількість параметрів нейронної мережі без значного падіння точності моделі.
  • Item
    Розробка програмного проекту призначеного для інформаційної підтримки роботи мережі спортзалів
    (2021) Федюченко, Михайло; Вовк, Наталя
    У даній роботі розглянуто побудову програмного проекту для інформаційної підтримки мережі спортзалів із перспективою подальшого розширення та створення нових сервісів, що дозволять автоматизувати процеси менеджменту спортивної мережі. Окрім того робота розглядає процес створення системи з використанням сучасних технічних рішень, методів та інструментів розробки.
  • Item
    Аналіз та використання патернів проектування
    (2021) Харченко, Марина; Яремко, Соломія
    Під час виконання даної курсової роботи було проаналізовано 23 типових патерна проектування, особливу увагу було приділено їх розділенню за типом призначення на: породжуючі, структурні та поведінкові. В результаті, було спроектовано 3 системи, кожна з яких поєднує декілька патернів одного типу.
  • Item
    Розробка ПЗ для створення звіту про роклад у форматі MS Excel
    (2021) Хоменко, Дмитро; Демківський, Євген
    Ця робота має на меті огляд сучасних технологій розробки та перевірених часом рішень. Порівняння популярних архітектурних підходів та фрейморків, які можуть бути використані для розробки програмного забезпечення для створення звіту про розклад у форматі Office Open XML format по вхідному JSON. Розробка веб-застосунку, реалізованого за допомогою мови програмування Python з використанням фреймворку Django.
  • Item
    Налаштування параметра мутації генетичного алгоритму
    (2021) Кобєлєв, Михайло; Гулаєва, Наталія
    Розроблено програмний застосунок для пошуку максимального значення ймовірності мутації Pmax, за якого спостерігається збіжність ГА. З використанням застосунку знайдено значення Pmax для низки тестових задач. Досліджено, який вплив на значення Pmax мають інші параметри ГА, та надано рекомендації щодо вибору значення ймовірності мутації при розв’язуванні практичних задач.
  • Item
    Розробка додатку прогнозування затримок авіарейсів за допомогою Scala
    (2021) Крещенко, Тарас; Ющенко, Юрій
    У роботі розглянуто проблему прогнозування затримок авіарейсів, запропоновано способи її реалізації. Розроблено додаток на мові Scala та фреймворку Apache Spark, що проводить аналіз та обробку даних, а також навчає модель лінійної регресії для прогнозування затримки авіарейсів.
  • Item
    Розробка жестового засобу введення з можливістю розширення функцій/функціоналу
    (2021) Куценко, Михайло; Ющенко, Юрій
    У роботі розглянуті різні типи пристроїв вводу, їх переваги з недолікими та порівняння з жестовим засобом введення (надалі – жестовий контролер, ЖК). Було побудовано та протестовано ключові компоненти збірки ЖК.
  • Item
    Реалізація інформаційної системи на основі реляційної та нереляційної баз даних
    (2021) Мацюк, Вікторія; Ющенко, Юрій
    Метою цієї роботи є проектування і створення веб-сайту для продажу квитків до кінотеатру на фоні дослідження інформаційних систем та баз даних. Теоретична частина полягатиме в аналізі інформаційних систем, вживаних сховищ інформації, а практична – в закріплені отриманих знань, а саме в розробці сучасної системи, яка полегшить роботу кінотеатрів та приверне нових клієнтів.
  • Item
    Криптовалютні гаманці та їх характеристики
    (2021) Місюра, Анастасія; Невмержицький, Євген
    Метою даної курсової є детальніше розглянути поняття, властивості та функції криптовалютних гаманців, а також детальніше дізнатись про кожен тип. Окрім того, з’ясувати, які є ризики, пов’язані з гаманцями, та правила зберігання та захисту своїх криптоактивів. А також з’ясування, що забезпечує популярність того чи іншого криптовалютного гаманця серез користувачів.
  • Item
    Дослідження методів та засобів реалізації спеціалізованої інформаційної системи
    (2021) Настенко, Ангеліна; Ющенко, Юрій
    У роботі розглядаються поняття, основні методи, етапи та засоби розробки інформаційної системи з прикладами. В рамках проєкту розроблена власна спеціалізована інформаційна система з використанням попередньо теоретично досліджених технічних засобів.
  • Item
    Реалізація та порівняння методів навчання нейронних мереж
    (2021) Ніколаюк, Дарія; Ющенко, Юрій
    Мета: аналіз застосування нейронних мереж та порівняння різних методів і моделей їх навчання на задачі класифікації зображень.
  • Item
    Порівняльний аналіз схем збереження даних ланцюжків мітохондріальної ДНК
    (2021) Самовол, Марія; Гулаєва, Наталія
    Метою даної курсової роботи є порівняльний аналіз схем збереження та обробки даних, отриманих в процесі аналізу ланцюжків мітохондріальної ДНК людей з різних регіонів України. За допомогою технології веб-скрапінгу отримано дані для їх подальшої обробки. Було створено базу даних для збереження даних послідовностей мітохондріальної ДНК українців. Функції порівняльного аналізу, написані мовою програмування Java, застосовано в роботі. Результати аналізу презентовано у вигляді таблиць формату .xlsx та гістограм. Аналіз ланцюжків мітохондріальної ДНК українців було також проведено, використовуючи методи, що були розроблені за допомогою вбудованих функцій бази даних та процедурного розширення SQL. Розроблено альтернативну схему збереження даних послідовностей мтДНК у базі даних. До варіативного способу збереження даних застосовано аналітичні функції. Проведено порівняння ефективності, швидкості та зручності роботи з різними способами збереження та обробки даних ланцюжків мітохондріальних ДНК.
  • Item
    Реалізація можливості фільтрування тестів за допомогою тегів у jest
    (2021) Щибрик, Роман; Яремко, Соломія
    У даній роботі розглянуто принцип роботи, доцільнісь використання та поширеність тегування в тестах. Надається інформація про популярні фреймворки тестування javascript-застосунків, зокрема, Jasmine, Mocha, Jest, та реалізацію можливості тегування у цих фреймворках. Реалізовано утиліту командного рядку під назвою "jest-tags", яка розширює функціонал jest та надає можливість роботи з тегами. Створено веб-застосунок для наочної демонстрації функціоналу плагіну.
  • Item
    Оптимізація роботи СУБД PostgreSQL: від рівня сервера до рівня запитів. Демонстрація результатів на тестових даних
    (2021) Смальченко, Наталія; Захоженко, Павло
    Будь-якому користувачу і розробнику хочеться щоб їх програма працювала швидко, займала не дуже багато пам'яті і ресурсів системи, але при цьому ще і була надійною. В багатьох випадках робота програмних продуктів не обходиться без баз даних. Оптимізація СУБД потрібна для досягнення певних цілей. Проте в багатьох задачах використовувати реляційну СКБД краще. Тому все ж розглянемо ці питання детальніше. Оскільки ця тема досить обширна, описати всі можливості і випробувати їх в рамках однієї роботи не вдасться. Тому розглянемо лише основне.
  • Item
    Розробка android-додатку з геоданними
    (2021) Урсатий, Олександр; Жежерун, Олександр
    Функціональність картографування є невід’ємною складовою розробки сучасного програмного забезпечення. Картографія використовується у різних сферах бізнесу по всьому світі, від логістичних сервісів до веб-сайтів маленьких виробників з фізичними точками. Хоча просто отримати свою геолокацію (координати) доволі просто в наш час, коректно відобразити особливості кожної конкретної місцевості є складнішим завданням. І знову ж таки кожна группа користувачів потребує різних "уточнень". Якщо водіям цікаво знати інформацію про затори на дорозі, то, наприклад, хітчхайкерам важливіше знати стан поверхні та природні труднощі які можуть трапитися їм на дорозі. Таким чином ми дійшли до необхідності сегрегації функціоналу картографічного застосунку. У випадку нашого проекту я вирішив взяти конкретну групу людей та прибрати все зайве з найпопулярнішого картографічного застосунку, залишивши лише важливі для них функції.
  • Item
    Візуалізація та аналіз впливу методів відбору на розподіл особин в популяції ГА
    (2021) Устілов, Артем; Гулаєва, Наталія
    Розроблено програмний застосунок (веб-додаток) для дослідження генетичного алгоритму. Застосунок надає зручний інтерфейс вибору параметрів ГА та дозволяє зберігати результати прогонів генетичного алгоритму у базі даних з можливістю перегляду результатів прогонів у вигляді графіків та гістограм. За допомогою програмного забезпечення досліджено такі характеристики методів відбору ГА: шум відбору, інтенсивність відбору, тиск відбору, швидкість відбору та втрату різноманітності.
  • Item
    Багаторівневе веб-застосування на docker-платформі
    (2021) Василів, Іван
    У даній роботі розглядається технологія Docker-контейнерів та більш широке поняття контейнеризації, а також практичне використання цієї технології у поєднанні з мікросервісною архітектурою. Проводиться аналіз внутрішньої роботи контейнерів, процес побудови контейнерних зображень, а також роботи Docker Server з ними. Також у роботі представлена внутрішня структура багаторівневого веб-застосування що використовує Docker для деяких функцій, зокрема деплойменту та CI/CD.
  • Item
    Дослідження стохастичної поведінки клітинних автоматів
    (2021) Войцеховський, Євгеній; Чорней, Руслан
    У цій роботі розглянуто поняття клітинний автомат та його різновиди. Створений додаток на мові програмування Java для представлення та керування роботою клітинних автоматів. Проведений аналіз клітинних автоматів з використанням створеного додатку.