113 Прикладна математика

Permanent URI for this collection

Освітня програма: "Прикладна математика"

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 20 of 78
  • Item
    Гомотопічні властивості топологічних просторів і фундаментальні групи скінченних CW-комплексів
    (2021) Антошина, Катерина; Козеренко, Сергій
    Темою і задачею даної роботи є висвітлити та структурувати факти про гомотопічні властивості топологічних просторів, а також знайти спосіб точно обрахувати фундаментальні групи CW-комплексів.
  • Item
    Алгоритм знаходження оптимальної стратегії в задачах керування марковськими ланцюгами з обмеженим горизонтом
    (2021) Бабін, Ігор; Чорней, Руслан
    Метою роботи є дослiдити й описати результати запропонованого алгоритму навчання з пiдкрiпленням Глибинний куб та розробити рекомендацiї щодо покращення цього алгоритму.
  • Item
    Побудова в Haskell правильних багатогранників (на базі OpenGL)
    (2021) Бікчентаєв, Микола; Проценко, Володимир
    Метою даної роботи є розгляд однорідних багатогранників (у множину яких входять правильні багатогранники) та їх візуалізація із застосуванням реалізації OpenGL на мові Haskell, а також опис можливостей OpenGL й створення графічного застосунку для перегляду тривимірних моделей однорідних багатогранників.
  • Item
    Марковські стрибкоподібні процеси з локальною взаємодією
    (2021) Дідик, Тимур; Михалевич, Вадим
    Мета роботи – розглянути напівмарковські процеси, марковські стрибкоподібні процеси, локальну та синхронну взаємодію, розглянути моделі марковських стрибкоподібних процесів, побудову імовірнісного розподілу та зробити програмну реалізацію побудови розподілу та аналізу стрибкоподібного процесу.
  • Item
    Екстремальна теорія графів. Теорема Турана
    (2021) Федчук, Анастасія; Тимошкевич, Лариса
    Мета цієї роботи — зібрати та систематизувати вітчизняний та зарубіжний досвід, детально описати зібрану інформацію та експерементально продемонструвати застосування цих терем в прикладних задачах.
  • Item
    Моделювання стохастичних ігор зі скінченним горизонтом на прикладі гри "го"
    (2021) Федоренко, Андрій; Михалевич, Вадим
    В представленій роботі було проаналізовано багатокрокову гру "го" з точки зору теорії ігор. Для демонстрації теоретичної частини, реалізовано програмний продукт у вигляді гри. Використано мову програмування Python (в основному бібліотеку pygame для більш простої роботи з графічними елементами та логікою взаємодії з грою).
  • Item
    Аналіз реєстру судових рішень за допомогою Apache Spark
    (2021) Федусов, Сергій; Глибовець, Андрій
    Мета роботи - проаналізувати реєстр судових рішень та на основі отриманих даних дослідити характеристичні показники процесу судочинства.
  • Item
    Локальне керування в стохастичних розподілених системах
    (2021) Гак, Софія; Чорней, Руслан
    Мета роботи – дослiдити та описати локальне керування PCA, базуючись на результатах робiт, та розробити програмну реалiзацiю алгоритму для вирiшення задачi керування.
  • Item
    Напівмарковські процеси прийняття рішень з рандомізованим дисконтом
    (2021) Галдецький, Андрій; Михалевич, Вадим
    Метою даної роботи є ознайомлення з принципами та способами практичного використання напівмарковських процесів з рандомізованим дисконтом.
  • Item
    Центр та периферія графа
    (2021) Гапоненко, Владислав; Козеренко, Сергій
    Метою дослiдження є розробка та реалiзацiя алгоритму знаходження центру та периферiї певної будiвлi, що задана простим багатокутником.
  • Item
    Математичні моделі теорії епідемій
    (2021) Горай, Яна; Митник, Юрій
    Мета роботи – дослідити та перевірити ефективність епідеміологічних моделей.
  • Item
    Моделювання процесів із стрибками на фінансовому ринку
    (2021) Горбачова, Ірина; Щестюк, Наталія
    Мета роботи — запропонування і реалізація ітераційної схеми для симуляції дифузійних процесів із стрибками.
  • Item
    Алгоритм існування розв'язку системи матричних рівнянь Сільвестра
    (2021) Комарцова, Євгенія; Олійник, Богдана
    В кваліфікаційній роботі представлений алгоритм перевірки існування розв’язку для системи, що складається з двох матричних рівнянь Сільвестра, а матриці є квадратними матрицями порядку 2, який був створений на основі аналізу роботи, зазначеної вище. Робота складається зі вступу і двох розділів. В першому розділі розглянуто загальну інформацію про рівняння Сільвестра, наведено умову єдиного розв’язку та умову відсутності розв’язку. У другому наведено опис відомих результатів щодо систем матричних рівнянь та алгоритм перевірки існування розв’язку для системи з двох матричних рівнянь.
  • Item
    Застосування Deep Learning до аналізу текстів
    (2021) Кравченко, Данило; Олецький, Олексій
    Мета роботи: експериментально перевірити ефективність застосування Deep Learning до аналізу текстів на плагіат.
  • Item
    Математичне моделювання та створення спеціалізованих програмних засобів для перевірки C++ та Java програм на плагіат
    (2021) Ляшко, Андрій; Жежерун, Олександр
    Ця дипломна робота присвячена темі виявлення плагіату в студентських, а за можливості і в іншому, ширшому середовищі, робіт, які написані на таких мовах програмування як С++ та Java. В подальшому до переліку можна додати й інші мови програмування, такі як Python та інші. Перший розділ буде присвячено аналізу схожості та відмінності між кодом, написаним на двох ключових мовах. В другому розділі ми поговоримо про ламбда терми, яку роль вони грають в програмування та буде пояснення, чому темою дипломної роботи була обрана ця тема, та який зв’язок між математичним моделюванням та нашою роботою. У другому розділі ми переглянемо найбільш вживані та прості методи транспонування програм, розберемо що таке лямбда числення, як представити програму у вигляді лямбда терму, що таке рівність та еквівалентність лямбда термів, які є методи переходу до еквівалентного терму. Також ми спробуємо виявити транспонування коду двома способами.
  • Item
    Операцiя перемикання Зейделя на неорiєнтованих графах
    (2021) Лозовой, Олексій; Козеренко, Сергій
    Операцiя перемикання була запропонована Зейделем та ван Лiнтом у їх спiльнiй роботi по елiптичнiй геометрiї. Її суть полягає в тому, щоб взати певну вершину графу, прибрати всi ребра, якi вона має, а також додати ребра мiж тими вершинами, з якими вона не була сумiжна. Цей граф i буде перемиканням даного по вершинi. В одночас Зейделем було виявлено зв’язок мiж класами перемикань та так званими два-графами. Потiм дослiдженням класiв перемиканнь, зокрема питання циклiчностi графiв у класах, займався Хейдж. Пiзнiше, у 2015, Козеренко дослiдив властивостi так званих s-максимальних графiв. Це такi графи, кiлькiсть ребер яких, найбiльша серед усiх, в його класi перемикань.
  • Item
    Аналіз інформації про стан фінансових ринків за допомогою алгоритмів обробки природної мови
    (2021) Мальцев, Ілля; Олецький, Олексій
    Метою роботи є оглянути сучасні практики застосування обробки природної мови, реалізувати та протестувати декілька програм на різних наборах текстових даних на можливість класифікації для прогнозування у предметній області фондових ринків в межах запропонованих моделей машинного навчання.
  • Item
    Спектральні характеристики графів із досконалим паруванням
    (2021) Мартинюк, Аліна; Соломко, Вікторія
    Метою даної курсової роботи є дослідження умов існування досконалого парування у дводольних та повних графах; обрахунку кількості досконалих парувань у повному графі.
  • Item
    Статистичний аналiз та математичнi пiдхoди дo планування та прoведення сoцioлoгiчнoгo дoслiдження
    (2021) Матвієнко, Олег; Щестюк, Наталія
    Мета мoгo дoслiдження: прoведення статистичнoгo аналiзу в предметнiй oбластi а саме для сoцioлoгiчнoгo oпитування на тему "Вiднoшення жителiв дo мoжливoгo пoсилення карантинних oбмежень, пoв'язаних з пандемiєю COVID – 19", пoдальшoгo аналiзу oтриманих даних, виявлення закoнoмiрнoстей та залежнoстей, перевiрка гiпoтез.
  • Item
    Графiчнi мультимножини
    (2021) Приймич, Микола; Козеренко, Сергій
    Метою дослідження є розробка та реалізація алгоритму перевірки мультимножини на графічність та її побудова у вигляді графа.