Факультет інформатики

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 20 of 340
  • Item
    Використання Web-workers для роботи із багатопоточністю у браузері
    (2022) Барабуха, Марія; Глибовець, Андрій
    Метою нашої роботи є дослідження використання вебворкерів на прикладі завантаження файлів різного об’єму та встановлення меж, коли їх застосування є дійсно необхідним та не призводить до зворотного ефекту – зниженню частоти оновлення кадрів чи задовгого виконання; а також порівняємо його з іншими способами вирішення даної проблеми. Так ми зможемо оцінити ефективність існуючих методів на конкретних приладах, визначити, в яких ситуаціях який буде кращим.
  • Item
    Розробка офлайн месенджера на React Native
    (2022) Блавт, Катерина-Марія; Калітовський, Богдан
    Курсова робота присвячена проектуванню додатку для обміну текстовими повідомленнями в умовах відсутності мобільного зв’язку та інтернету. Такі умови можливі через різні причини - перебування в місцях, де немає покриття, наприклад на природі, пошкоджена інфраструктура або сильне перевантаження мережі або спеціальне глушіння зв'язку. З’єднання здійснюється за допомогою технології Bluetooth mesh. Проаналізовано схожі додатки, що вже є на ринку, розглянуто принципи роботи технології Bluetooth mesh, побудовано архітектуру додатку та обрано стек аргументів для розробки. React Native - фреймворк для розробки кросплатформенних застосунків, що дозволяє реалізувати його і для Android, і для IOS, що важливо, оскільки, серед тих додатків, що є на ринку, не всі є для IOS або працюють не досконало.
  • Item
    Розробка DeFi платформи для видачі мікрокредитів підприємствам малого бізнесу, з можливістю кредитування у фіатних та криптовалютах.
    (2022) Челомбітько, Денис; Гороховський, Кирило
    У даній роботі були розглянуті особливості DeFi кредитування та їх відмінність від традиційного. Було проаналізовано принцип роботи існуючих аналогів DeFi платформ, які видають кредити з надмірною заставою та з недостатньою і було обрано робити нашу платформу недостатньо забезпеченою. Написані смарт-контракти на мові Solidity. На клієнтській стороні є можливість додавати ліквідність в пул, управляти кредитами або просити кредит. На серверній стороні реалізована авторизація та система обробки заявки на отримання кредиту.
  • Item
    Використання методу Лукаса-Канаде для аналізу руху та відстеження об'єктів
    (2022) Федоров, Д.; Бучко, Олена
    Даний текст буде присвячений тематиці комп’ютерного зору. Тут будуть досліджені його загальні принципи й використання в різних сферах людського життя; сконструйований базис для того, аби поглибитися в більш конкретні й детальні алгоритми подолання похибок та нових проблем.
  • Item
    Створення інтерактивного 3D об’єкту для вебсторінки
    (2022) Ходаківська, Н.; Афонін, Андрій
    Ця робота буде присвячена використанню 3D об’єктів на вебсайтах. Ми розглянемо технологію WebGL, що дозволяє додавати різноманітні інтерактивні як 2D, так і 3D елементи. У практичній частині створимо у Blender свій тривимірний об’єкт і додамо його на вебсторінку за допомогою бібліотеки three.js на основі вищезгаданого WebGL. Ми проаналізуємо дану технологію на прикладі, знайдемо переваги та недоліки такого підходу у розробці вебінтерфейсів.
  • Item
    Особливості дизайну мобільних застосувань написаних з використанням мови Swift
    (2022) Колесніков, А.; Глибовець, Андрій
    У даній роботі розглянуто особливості процесу дизайну та створення мобільного застосунку з використанням мови Swift на прикладі e-commerce додатка. Проаналізовано аудиторію магазина, досліджено ринок споживачів та конкурентів на території України й поза нею. Були проведені опитування для визначення потреб клієнтів. Дизайн додатку створювався по аналогії найкращих конкурентів на ринку. На основі проведеної роботи вже 8 місяців йде розробка мобільного застосунку.
  • Item
    Реалізація сервісу планування подорожей
    (2022) Кондратюк, Катерина; Ющенко, Юрій
    Курсова робота присвячена створенню веб-застосунку для планування подорожей з використанням фреймворку ASP.NET Core та бази даних MSSQL від компанії Microsoft. Вищеназвані технології є надзвичайно сучасними та використовуються, як у стартапах, так і в компаніях-гігантах. Тематика цього додатку є актуальною, оскільки подорож – це перше, що приходить в голову більшості людей, коли їх спитали "Яке твоє хобі?" або "Що ти любиш робити у вільний час?". Всі ми любимо відкривати для себе щось нове.
  • Item
    Розробка CRM-системи для стоматологічної клінік
    (2022) Котков, Олександр; Калітовський, Богдан
    Мета: порівняти різні типи CRM-систем, проаналізувати їх можливості та застосування Завдання: Дослідження доступних варіантів CRM-систем, створення власної реалізації CRM-системи.
  • Item
    Словеснi представлення графiв
    (2022) Коваленко, Iлля; Козеренко, Сергій
    Основною метою цiєї роботи є ознайомити читача з не надто поширеним i не дуже добре вивченим поняттям слово-репрезентовного графа, а також основними властивостями таких графiв. Зачепити основну характеристику слово-репрезентовних графiв. Також не менш важливою метою є розглянути графiчний пiдхiд до побудови слiв на основi слово-репрезентовних графiв та проiлюструвати наведенi алгоритми формальною, тюрiнг-повною мовою програмування - джава-скрипт.
  • Item
    Створення веб-застосунків на основі технології Progressive Web Application
    (2022) Козодой, М.; Олецький, Олексій
    У цій курсовій роботі було досліджено технологію PWA, розглянуто її основні особливості та переваги у порівнянні зі звичайними веб та нативними застосунками. Також, як приклад для ілюстрації практичних застосувань розглянутої технології, було розроблено повноцінний PWA додаток "PWA Marketplace" на основі технологічного стеку MERN. "PWA Marketplace" – повноцінний marketplace (торгівельна платформа), що дозволяє зареєструватися, купувати продукти, для продавців – додавати власні товари, редагувати їх чи видаляти.
  • Item
    Особливості розробки двусторонніх рекомендаційних систем
    (2022) Кучерук, Дарія; Глибовець, Андрій
    Рекомендаційні алгоритми використовуються у великій кількості сфер діяльності, таких як логістика, туризм, оптова торгівля, медицина, маркетинг, фінанси і багато інших. Дана курсова робота спрямована на огляд, аналіз та порівняння одних з фундаментальних алгоритмів отримання рекомендацій. Також у роботі розглядаються методи підготовки даних перед обробкою та способи отримання якісного аналізу отриманих рекомендацій. Продемонстровано створення програмного коду реалізації алгоритмів колаборативної фільтрації та рекомендацій на основі метаданих об'єктів, використовуючи інструменти мови програмування Python та користувацького інтерфейсу JupyterLab. Висновком є аналіз результатів роботи реалізованих підходів до побудови двусторонніх рекомендаційних систем.
  • Item
    Реалізація інтерфейсу користувача із застосуванням багатовиміного адресного сортування
    (2022) Кириченко, Світлана; Ющенко, Юрій
    У курсовій роботі були розглянуті переваг і недоліків багатовимірного користувацького інтерфейсу, було порівняно підходи до реалізації багатовимірного адресного сортування. У роботі запропоновано і наведено приклад імплементації методу реалізації багатовимірного адресного сортування за допомогою кластеризованої бази даних.
  • Item
    Розробка онлайн-магазину для продажу аніме-товарів
    (2022) Кириченко, Євгеній; Калітовський, Богдан
    В даній роботі досліджується ніша онлайн магазинів аніме-товарів. Пояснюється актуальність питання. Розглянуто аналоги, знайдено їх плюси та мінуси. Поставлено за задачу розробити власний додаток, онлайн магазин з продажу товарів, пов'язаних з аніме. В теоретичній частина досліджені основні технлогії, принципи та підходи розробки веб-застосувань. В практичній описується реалізація додатку – від з'ясування ТЗ і до готового додатку.
  • Item
    Архітектура розробки мобільних застосунків
    (2022) Ладошка, Артур; Салата, Кирило
    Аудиторія Android набагато ширша за спільноту IOS, однак це зовсім не означає, що при розробці мобільних додатків та вибору архітектури розробки застосунків для мобільних платформ, слід обирати якусь одну з них, а варто орієнтуватись на кросплатформенний підхід для охоплення більшої кількості клієнтів. Потреба у створенні сучасних мобільних застосунків означає для розробників мобільних платформ дізнатись більше про архітектури розробки мобільних додатків, провести їх аналіз та порівняння. Знання про архітектури розробки значно розширить можливості розробника програмувати для мобільної платформи, що набагато прискорить процес написання мобільного додатку.
  • Item
    Development of a course on learning the Rust programming language and its usage in developing DApps using Substrate framework
    (2022) Михайленко, Олександр; Гороховський, Кирило
    Substrate is a versatile blockchain development framework, based on the Rust programming language. While being well documented, Substrate is hard to learn without a thought-through approach – just taking on the documentation is not enough & will get the learner not much knowledge. Therefore, here we develop a course that explains the Rust programming language, basic blockchain development primitives, describes functioning models of different popular blockchains, and finally gives an overview of Substrate with some examples.
  • Item
    Дослідження стану "доступності" навчальних платформ та веб застосунків для людей з когнітивними розладами та розробка рекомендацій щодо його покращення
    (2022) Нікітіна, Юлія; Глибовець, Андрій
    Ця робота має на меті дослідження особливостей досвіду користувачів з когнітивними особливостями, аналіз навчальних онлайн платформ та розробку рекомендацій щодо дизайну універсальних навчальних платформ та їх контенту для потреб людей з когнітивними вадами.
  • Item
    Веб-сайт для продажу квартир та нежитлових приміщень у новобудові
    (2022) Онопрійчук, А.; Гречко, Анастасія
    Метою роботи є створення веб-сайту для перегляду квартир та нежитлових приміщень у новобудові на будь-якому пристрої, що має екран та доступ до мережі інтернету.
  • Item
    Розробка редактора анімацій з використання можливостей HTML 5
    (2022) Щербатюк, Аліна; Афонін, Андрій
    У даній роботі розглядаються особливості використання JavaScript та CSS для створення анімацій та робота з об‘єктною моделлю документа для пришвидшення роботи веб застосунку. Досліджуються також методи покадрової анімації. Описується математична модель допасування додаткових кадрів. Пояснюється чому згладжувальні функції Роберта Пеннера стали такими популярними й використовуються до сьогодні, також показані їх математичні формули. Розглянуто як кривими Безьє можна зобразити згладжувальні функції руху об‘єкта та чим вони відрізняються від лінійних функцій.
  • Item
    Автоматизація звітності за витратами підприємства
    (2022) Цабут, Д.; Афонін, Андрій
    Мета курсової роботи – аналіз технологій, їхніх характеристик, що використовуються під час роботи підприємств. Визначення найбільш відповідних технологій та необхідних функцій систем для забезпечення автоматизації звітності за витратами для підприємств малого розміру, дослідження необхідних для предметної області характеристик баз даних, систем керування базами даних(СКДБ). Викладення підходу до розробки такої системи.
  • Item
    Реалiзацiя PageRank алгоритму використовуючи розподiленi обчислення
    (2022) Власенко, Павло; Борозенний, Сергiй
    У цiй роботi буде розглянуто iмплементацiю алгоритму PageRank використовуючи пiдхiд MapReduce, який дозволить розполалелити алгоритм щоб вiн працював одночасно на кiлькох комп’ютерах. Також буде опис досвiду створення кластеру з кiлькох комп’ютерiв для виконання цього алгоритму.