Трансформація соціальної структури суспільства: на шляху до нової нормальності

Loading...
Thumbnail Image
Date
2019
Authors
Артьомова, Тетяна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
На рубежі ХХ–ХХІ століть унаслідок трансформування моделі соціальної ринкової держави і розмивання традиційних суспільно нормальних стандартів життя соціальна структура суспільства зазнала істотних змін. Загострилася проблема соціальної нерівності та бідності. Через це видається актуальною ініціатива вітчизняної наукової школи, пов'язана з ідентифікацією новітнього середнього класу як медіум-класу, який формується відповідно до логіки становлення інформаційно-мережевої економіки. Такий клас, на думку фахівців, відрізняється стійким становищем у суспільстві та зберігає можливості розширювати свої межі навіть в умовах зростання соціально-економічної нерівності.
Description
Keywords
соціальна ринкова держава, суспільно нормальні стандарти життя, глобальні ринкові трансформації, проблема соціальної нерівності, медіум-клас як новітній середній клас, стаття
Citation
Артьомова Т. І. Трансформація соціальної структури суспільства: на шляху до нової нормальності / Артьомова Т. І. // Соціально-класові трансформації і формування нової якості освіти як складові реконструктивного розвитку економіки України : монографічний збірник / за ред. Гейця В. М., Гриценка А. А. ; НАН України, ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАН України". - Київ : [ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАН України"], 2019. - С. 46-77.