Система реєстрації місця проживання в Україні: її вплив на реалізацію прав та життєвих інтересів людини : результати соціологічного дослідження

Loading...
Thumbnail Image
Date
2018
Authors
Слободян, Олександра
Фітісова, Анастасія
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Останнім часом інститут реєстрації місця проживання дедалі частіше опиняється в полі зору суспільної уваги. Частина громадян з певних причин не реєструє своє місце проживання, і це призводить як до труднощів з доступом до державних послуг і реалізацією прав у таких громадян, так і до низки проблем на рівні державного управління. За результатами цього дослідження, кількість дорослого населення, яке проживає не за місцем реєстрації, щонайменше сягає 3,3 мільйона. Враховуючи те, що реєстрація відіграє особливу роль у документуванні та доступі до послуг внутрішньо переміщених осіб, іноземців та людей, які взагалі не мають реєстрації, кількість населення України, у житті якого реєстрація місця проживання може впливати на до ступ до державних послуг і реалізацію прав (тобто включно з переліченими категоріями та кількістю населення, яке проживає не за місцем реєстрації), становить щонайменше 6,8 мільйона.
Description
Keywords
система реєстрації, місце проживання, проживання не за місцем реєстрації, результати соціологічного дослідження
Citation
Слободян О. Р. Система реєстрації місця проживання в Україні: її вплив на реалізацію прав та життєвих інтересів людини : результати соціологічного дослідження / Олександра Слободян, Анастасія Фітісова - Київ : [Аналітичний центр CEDOS], 2018. - 98 [2] c. : табл.