Регіональні особливості стану довкілля та здоров’я населення України

Loading...
Thumbnail Image
Date
2017
Authors
Трофімова, Марта
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Логос
Abstract
В роботі авторка порівнює регіональні показники стану навколишнього середовища в контексті антропогенного навантаження в Дніпровській і Сумській областях, та дослідили їх потенційний зв'язок із станом здоров’я населення в цих областях. Для цього був проведений кореляційний аналіз відповідних показників стану довкілля та здоров’я населення. В першу чергу ми звернули увагу на кількісні показники забруднюючих речовин в атмосферному повітрі на одну особу та кількість зареєстрованих випадків захворювань системи кровообігу і серця та легень.
Description
Keywords
навколишнє середовище, стан здоров’я населення, оцінка ризиків, Сумська область, Дніпровська область, матеріали конференції
Citation
Трофімова М.О. Регіональні особливості стану довкілля та здоров’я населення України / Трофімова М.О. // Суспільство, довкілля і зміна клімату : матеріали студентської наукової конференції, Київ, 13-14 березня 2017 р. / [відп. ред. В. І. Карамушка ; наук. ред.: С. Г. Бойченко, І. Г. Вишенська, К. І. Деревська та ін.] ; Нац. ун-т "Києво-Могилянська академія", Представництво Польської академії наук в Києві, Ф-т природничих наук, Каф. екології. - Київ : [Логос], 2017. - С. 93-97.