Підходи до розроблення імітаційної агрегованої макромоделі української економіки з урахуванням тіньового сектору та ринку праці

Loading...
Thumbnail Image
Date
2019
Authors
Лук'яненко, Ірина
Насаченко, Марія
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Монографію присвячено методологічним засадам і практичним аспектам побудови агрегованої імітаційної макромоделі з урахуванням особливостей української економіки та проведення на її основі цілісного дослідження ролі державної політики в нівелюванні негативних зовнішніх і внутрішніх збурень, а також кількісного оцінювання взаємодії та одночасного впливу на економічний розвиток основних макроекономічних інструментів з урахуванням тінізації та дестабілізаційних факторів на ринку праці. Розроблена авторська імітаційна макромодель української економіки на відміну від наявних аналогів є доволі компактною, не потребує для своєї практичної реалізації значної статистичної бази, але водночас дає змогу проводити широкий спектр сценарного аналізу впливу різноманітних інструментів соціально-економічної державної політики на фінансову стабільність та економічний розвиток залежно від різних початкових умов, ризиків дестабілізації в різних секторах, включно з ринком праці, а також за різних можливих припущень щодо рівня тінізації української економіки в коротко- та довгостроковій перспективі.
Description
Keywords
метод системної динаміки, агрегована імітаційна макромодель, ринок праці, монографія, книга
Citation
Лук'яненко І. Г. Підходи до розроблення імітаційної агрегованої макромоделі української економіки з урахуванням тіньового сектору та ринку праці : [монографія] / І. Г. Лук'яненко, М. Ю. Насаченко ; Нац. ун-т "Києво-Могилянська академія". - Київ : [НаУКМА], 2019. - 73 с.