Кіно-Театр. 2019. №4

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 8 of 8
  • Item
    Порцеляновий кролик: вистава для сімейного перегляду
    (2019) Котенок, Вікторія
    Рецензія на виставу "Порцеляновий кролик" Дніпровського театру «Віримо!», зрежисовану Варварою Вороніною. Дитяча казка з потужною зцілювальною терапією для дорослих і, одночасно, доросла (утім, проста й чесна) розмова з дітьми на серйозні теми.
  • Item
    "Українська анімація" - те, що актуально
    (2019) Наумова, Лариса
    Огляд книги Л. Брюховецької та А. Канівець "Українська анімація", присвяченої 90-річчю української анімації, де висвітлено розвиток цього мистецтва від народження 1927 року на Одеській кінофабриці ВУФКУ й перших стрічок до сучасності.
  • Item
    KINOKO-2019. Фестиваль розростається
    (2019) Наумова, Лариса
    Стаття присвячена фестивалю кінооператорського мистецтва KINOKO-2019 . Заснований у квітні 2018-го року, він покликаний відкривати нові імена, бути творчою лабораторією з перевірки нових ідей та пошуку молодих талантів, а також платформою з огляду найцікавіших здобутків насамперед студентського кіно.
  • Item
    Три сонця Олексія Левченко
    (2019-02-20) Наумова, Лариса; Левченко, Олексій
    Відомий український діяч кіно художник-постановник Олексій Левченко розповідає про власний досвід у створенні кіно декорацій, власне бачення майбутнього українського кіно в умовах розвитку кінотехнологій.
  • Item
    Макар Тихомиров: "Хочеться встигнути якомога більше!"
    (2019) Канівець, Анастасія; Тихомиров, Макар
    В інтерв'ю з Анастасією Канівець, молодий український актор кіно та театру Макар Тихомиров ділиться своїм досвідом у зйомках таких феноменальних фільмах незалежної України як " Кіборги", "Чемпіони з підворіття", розповідає про свій довгий шлях до успіху в цьому виді мистецтва. На додачу, актор розповідає про взаємозв'язок між суспільно-політичними трансформаціями та основними лейтмотивами в сьогоденній українській кіноіндустрії
  • Item
    Володимир Московченко: " Щоб знали про цю війну і проблеми, з нею пов'язані"
    Брюховецька, Лариса
    Відомий театральний режисер Володимир Московченко у бесіді з дослідницею Ларисою Брюховецькою розповідає про те, яким тернистим був шлях його театральної трупи до українського глядача після 2014 року. Адже респондент разом зі своїм творчим колективом мусив полишити свій рідний Донбас і переселитись до Сіверодонецьку і починати життя немов з чистого аркуша. Також Володимир Московеченко ділиться своїм думками, чому поставлена на сцені п`єса " Жанна д`Арк" має так багато спільного із сучасними українськими реаліями".
  • Item
    У гущі екстремальних подій
    (2019) Брюховецька, Лариса
    Аналіз дослідницею кіно Ларисою Брюховецькою тонкощів сюжетної канви у фільмі "У гущі екстремальних подій". Висвітлення найжертовніших моментів з історії боротьби українського народу за свою свободу та незалежність на Майдані та Донбасі в 2014 році.
  • Item
    Сергій Михальчук: "Треба чесно робити свою справу"
    (2019) Михальчук, Сергій; Брюховецька, Лариса
    Інтерв'ю з українським кінооператором Сергієм Михальчуком.