Озброєння скіфських амазонок

Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Authors
Фіалко, О.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Статтю присвячено дослідженню асортименту та характеру озброєння скіфських амазонок. Археологічні знахідки озброєння і спорядження войовничих жінок з Північного Причорномор'я майже збігаються із тими, що описані в писемних та художніх джерелах. Загалом паноплія жінок цілком відповідала озброєнню скіфського війська. Проте амазонки надавали перевагу метальній зброї і майже не користувались зброєю рукопашного бою. Військовому мистецтву діви навчалися змалку.
Статтю присвячено дослідженню асортименту та характеру озброєння скіфських амазонок. Археологічні знахідки озброєння і спорядження войовничих жінок з Північного Причорномор’я май- же збігаються із тими, що описані в писемних та художніх джерелах. Загалом паноплія жінок цілком відповідала озброєнню скіфського війська. Проте амазонки надавали перевагу метальній зброї і майже не користувались зброєю рукопашного бою. Військовому мистецтву діви навчалися змалку.
Description
Keywords
амазонки, зброя, Скіфія, Північне Причорномор'я, стаття, Amazon, weapons, Scythia, Northern Black Sea Coast
Citation
Фіалко О. Є. Озброєння скіфських амазонок / Фіалко О. Є. // Маґістеріум. Вип. 45. Археологічні студії / [упоряд.: Залізняк Л. Л.]. - 2011. - С. 39-45.