Верховенство права та окуповані території Донбасу і Криму : звіт

Loading...
Thumbnail Image
Date
2018
Authors
Козюбра, Микола
Венгер, Володимир
Лисенко, Олена
Цельєв, Олексій
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Звіт є результатом дослідження стану захисту прав людини і забезпечення верховенства права на непідконтрольних територіях Донбасу й Криму, а також напрямів їхнього вдосконалення. Дослідження сконцентровано на таких сферах: реєстрація актів цивільного стану (народження і смерті, шлюбу та розлучення); отримання паспортів; здійснення підприємницької діяльності та реалізація майнових прав (захисту власності); забезпечення права на освіту; соціальний захист населення. Авторами сформульовано загальні пропозиції щодо напрямів удосконалення законодавчої бази захисту прав і свобод ВПО і громадян України, які проживають на непідконтрольних територіях, а також практики його застосування місцевими органами державної влади й органами місцевого самоврядування, зокрема через надання ними публічних (адміністративних) послуг. Цільовою аудиторією є працівники органів публічного адміністрування, зокрема органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, міжнародних і національних громадських організацій (переважно правозахисного спрямування), судді, політологи, фахівці в галузі нормопроектування, зокрема місцевого, локального рівня.
Description
Keywords
право, правознавство, верховенство права, АТО, окуповані території, Донбас, Крим, акти цивільного стану, паспорт, підприємницька діяльність, майнові права, право на освіту, соціальний захист населення, звіт
Citation
Верховенство права та окуповані території Донбасу і Криму : звіт / ; за заг. ред. М. Козюбри ; Центр дослідження проблем верховенства права та його втілення в національну практику України, Нац. ун-т "Києво-Могилянська академія". - Київ : [б. в.], 2018. - 90 с.