Особливості розвитку ситуації в світі у 2018 році в контексті національних інтересів України

Loading...
Thumbnail Image
Date
2018
Authors
Гвоздь, Віктор
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
У 2018 році збройні дії Російської Федерації і надалі відчутно позначались на розвитку ситуації довкола України, на її безпеці та національних інтересах. Зокрема, Росія продовжувала збройні провокації на Донбасі, посилювала контроль над Кримом. І все це супроводжувалось активною антиукраїнською риторикою з погрозами на адресу Української держави, демонстрацією військової сили поблизу українських кордонів. Найбільш інтенсивні бойові зіткнення, як і раніше, відбувались біля Донецька, Луганська і Маріуполя та на Світлодарській дузі, коли проросійські сили систематично обстрілювали позиції українських військ та мирні населені пункти, у спосіб застосування диверсійно-розвідувальних груп проводили розвідку чи напади на опорні пункти і тилові об’єкти ЗС України.
Description
Keywords
геополітика, національні інтереси, Україна, Росія, збройна агресія, США, НАТО, Європейський Союз, військова справа, військо, війна, терористи, стаття
Citation
Гвоздь В. Особливості розвитку ситуації в світі у 2018 році в контексті національних інтересів України / Віктор Гвоздь // Бінтел : журнал геополітичної аналітики. - 2018. - № 4. - С. 4-25.