Іван Франко і Володимир Вернадський : різноспрямовані шляхи до одного пункту

Loading...
Thumbnail Image
Date
2014
Authors
Брюховецький, В'ячеслав
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Я планував написати спеціальну статтю про Володимира Панченка до його ювілею. Про наше вже сорокарічне знайомство, співпрацю, розмови й дискусії, спільні поїздки на Хутір, у Канів, по Україні, ходіння по Нью-Йорку, лижні прогулянки лісами під Малєєвкою, читання його численних статей, книжок і навіть про його політичну діяльність. Але... Запалився в наших серцях і думах Майдан гідності. А потім вдерлася російська агресія. І вже стало неможливим зосередитися на такій серйозній праці, як нарис творчості Володимира Євгеновича. На жаль! Доводиться відкласти його до спокійніших часів. Тут зауважу лише один факт до того майбутнього портрета: суспільну заанґажованість Панченка. Ви побачите його підпис під багатьма політичними відозвами, зверненнями, заявами. Можу поділитися секретом: він їх не просто підписував, він у багатьох випадках їх сам писав і закликав інших до активності. І про це колись також треба буде написати!
Description
Keywords
українська література, політична заанґажованість, українська інтелігенція, Україна, Франко Іван, Вернадський Володимир, стаття
Citation
Брюховецький В. Іван Франко і Володимир Вернадський : різноспрямовані шляхи до одного пункту / В'ячеслав Брюховецький // Semper tiro : збірник на пошану професора Володимира Панченка / [упоряд. В. П. Моренець]. - Київ : Києво-Могилянська академія, 2014. - С. 79-96.