США і НАТО в сучасній системі міжнародної безпеки

Loading...
Thumbnail Image
Date
2002
Authors
Шиманський, Віктор
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
У статті розглядається процес розширення НАТО на Схід та роль і зацікавленість у цьому США. Увага приділяється негативним аспектам цього процесу, а також ймовірним загрозам для країн-претендентів після вступу до НАТО, зважаючи на міжнародну ситуацію після терористичних актів 11 вересня 2001 р. в США. Також розглядається роль НАТО в сучасному світі у зв'язку з існуванням і діяльністю міжнародної терористичної мережі.
The article analyses the modern situation in the world. It touches upon the problem of NATO enlargement and the important role of the USA in this process. The author argues that the current strategy of NATO enlargement is not advantageous for the potential members of this union if the gravity of the international terrorism is considered.
Description
Keywords
політологія, міжнародна безпека, тероризм, терористичні акти, НАТО, США, стаття
Citation
Шиманський В. США і НАТО в сучасній системі міжнародної безпеки / Віктор Шиманський // Маґістеріум. Вип. 10. Політичні студії / редкол.: Рябов С. Г. (голова) та ін. ; Національний університет "Києво-Могилянська академія". - Київ : Стилос, 2002. - Вип. 10. - C. 105-111.