Перші кроки в Java: навчальний посібник для студентів, які навчаються за спеціальностями "Інформатика", "Програмна інженерія", "Комп'ютерні науки", "Прикладна математика": [препринт]

Loading...
Thumbnail Image
Date
2017
Authors
Олецький, Олексій
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
У книзі на інтуїтивному рівні розглядаються базові риси мови, необхідні для того, щоб почати програмувати на Java: організація типового консольного застосування, введення-виведення, основні алгоритмічні конструкції (цикли, умовні оператори тощо), основи об’єктно-орієнтованого програмування (будова типового класу, основні поняття про спадкування), інтерфейсні типи, перелічення, виключення, рядки, масиви. Після обговорення проблем, пов’язаних з масивами, вводиться поняття колекції як більш високорівневого набору даних; наводиться відповідний приклад. Розглядаються основні утиліти SDK, в тому числі дизассемблер: засоби хронометрування програм, а також засоби відлагодження та тестування – зокрема, JUnit. Лістинги програм, які наводяться в книзі – це перш за все навчальні приклади, які ілюструють типові проблеми та засоби їх вирішення. Крім того, в деяких лістингах наводяться готові рецепти вирішення окремих задач.
Description
Keywords
Java, мова програмування, веб-сторінка, книга
Citation
Олецький О. В. Перші кроки в Java [електронний ресурс] : навчальний посібник для студентів, які навчаються за спеціальностями "Інформатика", "Програмна інженерія", "Комп'ютерні науки", "Прикладна математика" / О. В. Олецький - Київ : [б. в.], 2017. - 144 с.