Нотатки з ІІІ Конґресу САУ. Дискусія навколо доповіді Н. Черниш на пленарному засіданні Конґресу

Loading...
Thumbnail Image
Date
2018
Authors
Головаха, Євген
Тамаш, Пал
Магун, Владімір
Корпорович, Лешек
Паніотто, Володимир
Ротман, Давід
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
12-13 жовтня 2017 року в Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна відбувся III Конгрес Соціологічної асоціації України "Нові нерівності - нові конфлікти: шляхи подолання". На пленарному засіданні було заслухано доповіді Президента САУ, академіка В. Бакірова "Соціальні нерівності: нові виклики", академіка Е. Лібанової "Нерівність в Україні: причини та наслідки”, професора О. Куценко "Суспільство нерівних: суперечності та виклики комплексних соціальних нерівностей для України", директора Центру соціальної політики П. Тамаша "Майбутнє праці у Східній Європі: виживання у низькотехнологічних гетто" ("The future of work in Eastern Europe: survival in low tech ghettos") та професора H. Черниш "Соціологія до і після Трампа". Цей останній виступ виглядав як своєрідне підбиття підсумків для української соціології в ситуації нових радикальних змін, що відбуваються у світі, та висвітлення тенденцій і перспектив розвитку соціологічної науки сьогодення. Власне тому довкола цієї доповіді і розгорнулася дискусія, яку розпочав у своєму виступі модератор, професор Євген Головаха.
Description
Keywords
соціологія, Соціологічна асоціація України, розвиток соціології, періодизація, соціологічні дослідження, Трамп, дискусія, стаття
Citation
Нотатки з ІІІ Конґресу САУ. Дискусія навколо доповіді Н. Черниш на пленарному засіданні Конґресу : модератор - Євген Головаха ; учасники дискусії: Пал Тамаш (Угорщина), Владімір Магун (Росія), Лешек Корпорович (Польща), Володимир Паніотто (Україна), Давід Ротман (Білорусь) // Соціологія : теорія, методи, маркетинг. - 2018. - № 1. - С. 199-206.