До характеристики світогляду гетьмана Павла Скоропадського у міжвоєнну добу (з неопублікованого листування П. Скоропадського з О. Назаруком)

Loading...
Thumbnail Image
Date
2000
Authors
Сидорчук, Таїсія
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Стаття присвячена листуванню гетьмана Павла Скоропадського з діячем гетьманського руху міжвоєнної доби був Осипом Назаруком. Яке є надзвичайно цінним джерелом для характеристики світогляду останнього гетьмана, його політичної діяльності у міжвоєнну добу. Воно включає частку документальної спадщини Павла Скоропадського, що розкриває його роль, як керівника українського консервативного руху в еміграційний період, офіційні й особисті стосунки з членами гетьманських організацій та інших політичних об’єднань, з діячами української церкви та культури, зв’язки і контакти з політичними, військовими і церковними колами Німеччини, Австрії, Англії.
Description
Keywords
гетьман, Павло Скоропадський, Осип Назарук, епістолярна спадщина, листування, стаття
Citation
Сидорчук Т. М. До характеристики світогляду гетьмана Павла Скоропадського у міжвоєнну добу (з неопублікованого листування П. Скоропадського з О. Назаруком) / Т. Сидорчук // Український консерватизм і гетьманський рух: історія, ідеологія, політика / відп. ред. Ю. Терещенко. - Київ : КДЛУ, 2000. - С. 331-350. - (Вісник Київського державного лінгвістичного університету. Серія: Історія, економіка, філософія ; вип. 4). - (Збірник наукових праць кафедри історії України та зарубіжних країн ; 1).