Вступ: визначати стан суспільства і давати йому ім'я: [вступ до колективної монографії "Стан синґулярності: соціальні структури, ситуації, повсякденні практики населення"]

Loading...
Thumbnail Image
Date
2016
Authors
Макеєв, Сергій
Оксамитна, Світлана
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Швидкі суспільні зміни стали нормою у сучасному світі як для окремих країн, так і, зокрема, в межах Європейського Союзу, де зростає неоднорідність європейського соціального і політико-економічного простору. Референдум у Великій Британії підтвердив дезінтеґраційні тенденції у європейському просторі та посилення цінності національного ізоляціонізму. На просторах Союзу Незалежних Держав, до якого досі входить Україна, внаслідок збройних конфліктів виникла низка так званих незалежних республік та “зон заморожених конфліктів”. Україна не стала винятком, втративши частину своєї території через анексію Криму та війну на Донбасі. Теперішній стан українського суспільства описується як “стан синґулярності”, коли йдеться про щось особливе, незвичне, надзвичайне, часом парадоксальне. Під час війни практики повсякденного життя людей змінюються, руйнуються, виникають нові форми поведінки і взаємовідносин. Поданий текст є вступом до колективної монографії, в якій автори на підставі переважно репрезентативних даних описують те, що відбувається в українському суспільстві після надзвичайних подій 2013-2014років в оцінках, поглядах, переконаннях і повсякденних практиках громадян.
Description
Keywords
стан, ситуації, синґулярність, повсякденність, практики, стаття
Citation
Макеєв С. О. Вступ: визначати стан суспільства і давати йому ім'я : [вступ до колективної монографії "Стан синґулярності: соціальні структури, ситуації, повсякденні практики населення", що вийде друком наступного року] / Сергій Макеєв, Світлана Оксамитна // Соціологія : теорія, методи, маркетинг. - 2016. - № 4. - С. 201-210.