Колекція ритуального срібла Єврейського музею у Львові: джерелознавчий аспект (за матеріалами Центрального державного історичного архіву м. Львова)

Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Authors
Сидорчук, Таїсія
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
У наукових, архівних та музейних закладах України зосереджені значні за обсягом і цінні з історичної та художньо-мистецької точки зору матеріали і зібрання єврейської культурної спадщини. Ці колекції є важливою й необхідною джерелознавчою основою для комплексного наукового дослідження історії єврейської культури в частині реконструкції історії постання і діяльності окремих знакових для єврейської національної ідентичності культурних інституцій, а також в контексті загальноєвропейських цивілізаційно-культурологічних процесів в цілому кінця XIX - першої третини XX ст.
Description
Keywords
Єврейський музей, колекція, музейна експозиція, путівник
Citation
Сидорчук Таїсія Михайлівна. Колекція ритуального срібла Єврейського музею у Львові: джерелознавчий аспект (за матеріалами Центрального державного історичного архіву м. Львова) / Сидорчук Т. М. // Музейні читання : матеріали наукової конференції "Ювелірне мистецтво - погляд крізь віки", 14-16 листопада 2011 року. - 2012. - С. 175-186.