007. Наукові підрозділи НаУКМА

У цьому фонді розміщуються колекції Докторської школи, наукової бібліотеки, навчально-наукових центрів та інших наукових підрозділів НаУКМА. Створення колекції відбувається за зверненням до керівника науково-дослідної частини Ярошенко Т. О. (yaroshenko@ukma.edu.ua).

Browse

Collections in this Community

Now showing 1 - 10 of 30
  • Лабораторію фінансово-економічних досліджень створено 2002 року. Лабораторія має кілька основних завдань: розробляти наукові підходи до аналізу фінансово-економічної політики держави на макро- та мікрорівнях; напрацьовувати методичні рекомендації, передусім у сферах бюджетної та кредитно-грошової політики, фінансового менеджменту, міжнародних фінансів; працювати над новими сучасними економіко-математичними методами аналізу фінансово-економічних проблем; технічно, інформаційно та методично забезпечувати навчальні курси кафедри фінансів НаУКМА та наукову роботу викладачів і студентів факультету економічних наук у галузі теоретичних та прикладних фінансово-економічних досліджень. Основні принципи діяльності Лабораторії – поєднання наукових досліджень з освітньою діяльністю в галузі фінансів і залучення до виконання наукових робіт студентів та аспірантів НаУКМА.
  • Центр здійснює освітню, наукову діяльність і об'єднує науково-педагогічних та наукових працівників, докторантів, аспірантів, студентів та практиків у сфері запобігання і протидії корупції. Метою діяльності Центру є проведення міждисциплінарних наукових досліджень, навчання у сфері запобігання та протидії корупції, запровадження короткострокових і довгострокових міждисциплінарних практично орієнтованих програм підготовки фахівців для ефективного управління та розбудови держави в Україні. Центр сприяє поєднанню наукової та освітньої роботи, впровадженню результатів наукових досліджень у навчальний процес та практичну діяльність у сфері запобігання і протидії корупції.
  • Початок заснування Музею Національного університету "Києво-Могилянська академія" пов'язаний зі створенням науково-інформаційного і культурологічного комплексу "Бібліотека-Музей-Архів НаУКМА" відповідно до наказу Президента НаУКМА за №212 від 16 травня 2006 р. Мета цієї ініціативи полягала у збереженні та популяризації пам’яток української історії і культури, пов'язаних з історією Києво-Могилянської академії через об’єднання книжкових, архівних, музейних і документальних колекцій Університету в одному історико-архітектурному просторі Братського монастиря XVII-XIX ст.: Староакадемічний корпус – Бібліотека Антоновичів – Поварня – Трапезна з Святодухівською церквою.
  • Центр вивчає спадщину Києво-Могилянської академії: її заснування і становлення, правовий статус, зовнішню і внутрішню історію, міжнародні зв'язки, вплив на розвиток української та зарубіжної культури й освіти.
  • Науково-дослідний Центр мембранних досліджень (ЦМД) - є науковим підрозділом НаУКМА, який тісно співпрацює з кафедрою хімії факультету природничих наук. Науково педагогічні співробітники кафедри хімії та ЦМД мають значний досвід роботи в галузях полімерної хімії, хімії композиційних та функціональних матеріалів, полімерних мембран, мембранних технологій та біотехнологій.
  • Метою діяльності Центру є створення сприятливих умов для активізації наукових досліджень у галузі сходознавства у НаУКМА та Україні шляхом опрацювання, введення до наукового обігу та популяризації наукової спадщини видатного вченого-сходознавця Омеляна Пріцака.
  • Метою діяльності Центру є проведення наукових досліджень, навчання, семінарів тощо у сфері теорії і практики інноваційного розвитку економіки України, вивчення і використання відповідних світових досягнень та участь у міжнародних проектах, побудова відкритої науково-навчальної платформи для формування інноваційних екосистем і створення в НаУКМА передумов для органічного поєднання освіти, науки та інноваційної діяльності. Центр сприяє поєднанню навчання з науковою роботою та впровадженню результатів наукових досліджень у навчальний процес.