Патентний ландшафт - стратегічний інструмент інноваційного розвитку (на прикладі 3D друку)

Loading...
Thumbnail Image
Date
2017
Authors
Андрощук, Геннадій
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Розглянуто аналітичні можливості патентного ландшафту, його науково-методичне забезпечення. На прикладі патентного ландшафту ЗБ-друку проведено економічний аналіз ринку адитивних технологій. Показано, що патентний ландшафт як стратегічний інструмент інноваційного розвитку дає можливість визначити зміни розмірів патентних портфелів основних гравців ринку ЗБ-друку, розподіл опублікованих заявок не£ винаходи у цій сфері за країнами подання, на 60 % скорочує час на проведення НДЦКР і на 40 % знижує їх вартість. Надано докладну інформацію про розвиток ЗБ-друку в Україні, статистичні дані щодо винахідницької та патентної активності у сфері адитивних технологій в Україні. Наведено рекомендації щодо проведення класифікаційного пошуку винаходів у галузі ЗБ-друку. Зроблено висновок, що патентний ландшафт - це ефективний інструмент конкурентної розвідки, прийняття стратегічних рішень на рівні винахідника, корпорації, галузі або держави.
Description
Keywords
адитивні технології, винахідницька активність, ландшафт, ЗD-друк, інноваційний розвиток, additive technologies, inventive activity, patent landscape
Citation
Андрощук Геннадій Олександрович. Патентний ландшафт - стратегічний інструмент інноваційного розвитку (на прикладі 3D друку) / Г. О. Андрощук // Наука та наукознавство : міжнародний науковий журнал. - 2017. - № 2 (96). - С. 52-68.