Кафедра загального і слов'янського мовознавства як науково-дидактичний підрозділ НаУКМА: (до 10-річчя від дня створення)

Loading...
Thumbnail Image
Date
2017
Authors
Лучик, Василь
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Об’єктивні обставини зумовили створення кафедри загального і слов’янського мовознавства як «локомотива» в піднесенні рівня лінгвістичної підготовки майбутніх філологів, випуск яких здійснюється з першого набору студентів. У зв’язку з цим концепція кафедри і програма розвитку на ній лінгвістичної науки зводяться до кількох ключових положень, пов’язаних з актуальністю опрацювання проблем загального і слов’янського мовознавства в НаУКМА на науково-дидактично- му рівні, з місцем і завданнями кафедри в навчально-виховному процесі, з її науковою діяльністю відповідно до основних напрямів загального і слов’янського мовознавства, із взаємодією кафедри з іншими підрозділами університету й закладами держави та світу, з її структурою, кадровим складом і результатами роботи.
Description
Keywords
кафедра, мова, мовознавство, філологічний, НаУКМА, department, language, Linguistics, philological, the NaUKMA
Citation
Лучик В. В. Кафедра загального і слов'янського мовознавства як науково-дидактичний підрозділ НаУКМА : (до 10-річчя від дня створення) / Лучик В. В // Магістеріум. - 2017. - Вип. 66: Мовознавчі студії. - С. 3-7.