До питання збереження документів факсимільного зв'язку в архівних фондах (на матеріалах особистого архіву академіка Омеляна Пріцака)

Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Authors
Сидорчук, Таїсія
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Незважаючи на створення оптимальних кліматичних умов зберігання документів факсимільного зв'язку, на сьогоднішній день не існує технології фізичного збереження їх тексту/зображення. Тому для збереження змісту "документа-факсу" необхідно створювати його копії на ПК з подальшим друкуванням або скануванням,коли стан збереженості документа факсимільного зв'язку ще задовільний і його текст можна безпомилково відчитати. В архівному фонді повинні зберігатись обидва документи - і оригінальний документ факсимільного зв'язку (навіть після втрати тексту/зображення), і його копія — з відповідними записами в усій обліково-інвентарній документації та покажчиках даного архіву.
Description
Keywords
збереження документів, архів, Пріцак Омелян, preservation of sources, archive, Pritsak Omeljan
Citation
Сидорчук Т. М. До питання збереження документів факсимільного зв'язку в архівних фондах (на матеріалах особистого архіву академіка Омеляна Пріцака) / Сидорчук Т. М. // Дослідження, реставрація та превентивна консервація музейних пам'яток. Сучасний стан. Перспективи розвитку: наук. доп. VIII Міжнародної наук.-практ. конф., (Київ, 23-27 трав. 2011 р.) / [відп. за вип. Стрєльнікова С. О.]; М-во культури України, Нац. наук.-дослід. реставрац. центр України. - К.: [АДЕФ-Україна], 2011. - С. 367-369.