З історії збереження історико-культурної спадщини України: діяльність Київського товариства охорони пам'яток старовини і мистецтва

Loading...
Thumbnail Image
Date
1998
Authors
Григор'єва, Тетяна
Денисенко, Галина
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Ініціатором створення Київського товариства охорони пам’яток старовини і мистецтва виступило Історичне наукове товариство Нестора- Літописця, що діяло при Київському університеті. На одному із своїх зібрань, обговорюючи питання про стан у Києві пам’яток давньоруського періоду, члени товариства дійшли висновку про необхідність вжити термінових заходів по їхній охороні й збереженню. За дорученням товариства його голова Ю. А. Кулаківський звернувся за допомогою до генерал-губернатора Київської, Подільської і Волинської губерній Ф. Ф. Трєпова, котрий підтримав ініціативу вчених, організував і провів ряд засідань науковців Києва, що займалися дослідженням вітчизняної історії, та представників наукових товариств.
Description
Keywords
історико-культурна спадщина, збереження, Київське товариство охорони пам'яток старовини і мистецтва, історія збереження
Citation
Григор'єва Т. Ю. З історії збереження історико-культурної спадщини України : діяльність Київського товариства охорони пам'яток старовини і мистецтва / Тетяна Григор'єва, Галина Денисенко. // Наукові записки НаУКМА : Історія. - 1998. - Т. 3. - С. 115-122.