Ситуація з дотриманням прав пацієнта у наркологічних стаціонарах (на прикладі Київської міської наркологічної лікарні "Соціотерапія")

Loading...
Thumbnail Image
Date
2000
Authors
Шарко, В.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Права людини у перехідний період — за останні роки ця тема неодноразово порушувалася у ЗМІ та обговорювалась на різних рівнях. Численні випадки порушень прав та свобод людини і громадянина в Україні вказую ть на те, що у ча си становлення громадянського суспільства держава не завжди зда тна гаранту в а ти пересічному громадянинові захист відрізного роду посягань і дуже часто останній має покладатися виключно на себе. Тож наскільки складніша ситуація у тих, хто за певних життєвих обставин не в змозі самостійно відстоювати свої права. Результатам дослідження правового забезпечення нарко- та алкоголезалежних осіб під час лікування їх у вітчизняних стаціонарних установах присвячена ця стаття.
Description
Keywords
наркологічний стаціонар, права людини, перехідний період, порушення
Citation
Шарко В. П. Ситуація з дотриманням прав пацієнта у наркологічних стаціонарах (на прикладі Київської міської наркологічної лікарні "Соціотерапія") / В. П. Шарко // Наукові записки НаУКМА. - 2000. - Т. 18 : Соціологічні науки. - С. 67-74.